Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului Românie, a E.S. Violeta Motulaitė, ambasadorul Republicii Lituania în Romania, la data de 22 februarie 2021

Președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlățean, a primit-o la data de 22 februarie a.c., pe E.S. Violeta Motulaitė, ambasadorul Republicii Lituania în Romania.
Senatorul Corlățean a adresat felicitări ambasadorului Motulaitė pentru recenta aniversare a Restaurării Statului Lituanian (“Ziua Națională”), subliniind totodată faptul că anul 2021 marchează 30 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice româno-lituaniene.
Cei doi demnitari au subliniat similitudinea evaluărilor și intereselor celor două țări cu privire la dosare importante în cadrul U.E., cât și al NATO, amintind că cele două state se confruntă cu provocări de securitate de tip similar în Marea Neagră și în Marea Baltică.
Oficialii au abordat evoluțiile politice din Republica Moldova, Georgia și Ucraina în cadrul Parteneriatului Estic, precum și evoluțiile din Belarus.
Cu prilejul vizitei, senatorul Corlățean a propus pentru anul 2021 o agendă ambițioasă pentru intensificarea dialogului politic, prin realizarea unor schimburi la nivel parlamentar, începând cu Comisiile pentru politică externă și respectiv Grupurile parlamentare de prietenie.



Go to top