Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea domnului senator Florian-Dorel Bodog la cea de-a 7-a Conferinţă Internaţională a Parlamentarilor privind Implementarea Programului de Acţiune al Conferinţei Internaţionale pentru Populaţie şi Dezvoltare

Domnul senator Florian-Dorel Bodog, președintele Subcomisiei pentru Populație și Dezvoltare și membru al Comisiei pentru sănătate publică, membru al Forumului Parlamentar European pentru Populație și Dezvoltare, a participat, în perioada 22-23 octombrie 2018, la Ottawa, la cea de-a 7-a Conferinţă Internaţională a Parlamentarilor privind Implementarea Programului de Acţiune al Conferinţei Internaţionale pentru Populaţie şi Dezvoltare (IPCI/ICPD).
Evenimentul a fost organizat de Grupul Parlamentar Interamerican pentru Populaţie şi Dezvoltare şi Asociaţia Canadiană a Parlamentarilor pentru Populaţie, în colaborare cu Forumul Parlamentar European pentru Populație și Dezvoltare (EPF) și reţelele parlamentare regionale pentru populaţie din Africa și Asia, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA).
În deschiderea lucrărilor, s-au adresat participanților doamna Marie-Claude Bibeau, ministrul canadian pentru dezvoltare internațională, și doamna Natalia Kanem, directorul executiv al UNFPA. 
Cei peste 90 de parlamentari din 70 de țări de pe toate continentele, alături de oficiali guvernamentali, experţi internaţionali și reprezentanți ai societății civile, au făcut un schimb de opinii privind progresele realizate și principalele obstacole în implementarea angajamentelor asumate la Cairo și au identificat direcţiile prioritare de acţiune parlamentară pentru realizarea obiectivelor ICPD. Acestea au fost sintetizate în Declaraţia-angajament adoptată la finalul conferinței.
Cu ocazia reuniunii EPF din marja conferinței, domnul senator Florian-Dorel Bodog a fost ales în funcția de membru al Comitetului Executiv al EPF, pentru un mandat de trei ani. Alcătuit din 11 membri, Comitetul Executiv coordonează activitatea EPF, fiind responsabil cu elaborarea propunerilor privind prioritățile strategice, politicile, programele și bugetul Forumului.
Forumul Parlamentar European pentru Populaţie şi Dezvoltare (EPF), înfiinţat în anul 2000, are ca principal obiectiv promovarea cooperării dintre parlamentele țărilor europene în domeniul populației și dezvoltării, ținând seama de prioritățile regionale. Din EPF fac parte în prezent de structuri parlamentare specializate din 25 de țări și din Parlamentul European. Începând cu anul 2008, Senatul României este reprezentat în EPF prin Subcomisia pentru Populaţie şi Dezvoltare.



Go to top