Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlățean, a ambasadorului Lituaniei la București, Artūras Žurauskas

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean, l-a primit luni, 16 octombrie a.c., pe ambasadorul Republicii Lituaniei la București, Artūras Žurauskas , în vizită de prezentare, cu prilejul începerii mandatului.
Cei doi oficiali au subliniat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale româno-lituaniene, rezultat al dialogului politic constant și substanțial, inclusiv la nivel parlamentar, prin intermediul comisiilor de politică externă din legislativele celor două țări.
În cadrul întrevederii a fost evidențiată coordonarea eficientă în cadrul UE, NATO și al formatelor regionale, precum Inițiativa Celor Trei Mări și Formatul București 9. Totodată, a fost subliniată dorința comună de dezvoltare a schimburilor comerciale, cei doi interlocutori exprimându-și aprecierea față de evoluţia pozitivă a schimburilor comerciale, precum şi interesul de intensificare a cooperării bilaterale la nivelul potenţialului existent în plan sectorial, inclusiv în domeniul securităţii şi al apărării.
De asemenea, a avut loc un schimb de opinii cu privire la provocările de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, cu accent pe necesitatea de a continua sprijinul pentru Ucraina în fața agresiunii Federației Rusă, precum și interesul pentru consolidarea flancului estic al NATO.
La finalul întrevederii, senatorul Titus Corlățean i-a urat ambasadorului Artūras Žurauskas  succes în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de sprijinul deplin al Comisiei pentru politică externă din Senatul României în desfăşurarea activităţii sale.



Go to top