Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Președintele Senatului, dl Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Statelor Unite Mexicane, E.S. dl José Guillermo Ordorica Robles

Președintele Senatului României, dl Teodor Meleșcanu, l-a primit joi, 17 octombrie a.c., pe ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România E.S. dl José Guillermo Ordorica Robles. În cadrul dialogului, a fost evidențiată tendința existentă de intensificare a cooperării între cele două țări, în mai multe domenii de interes comun. În acest context, președintele Senatului a menționat necesitatea valorificării întregului potențial și a complementarității celor două economii.
Dl Teodor Meleșcanu a arătat că viitorul cooperării UE-Mexic este o prioritate a blocului comunitar în relațiile externe și comerciale, exprimând încrederea că demersurile actuale susținute de modernizare a Acordului Global UE-Mexic (1997), vor permite dezvoltarea cooperării în avantajul ambelor părți, iar cooperarea economică și schimburile comerciale între România și Mexic vor beneficia de un nou impuls datorat unui cadru legislativ actualizat.
Cei doi interlocutori au exprimat satisfacția pentru buna colaborare între cele două țări la nivelul organizațiilor internaţionale, fiind menționată totodată importanța pe care România o acordă Alianței Pacificului și formatului de dialog și cooperare UE - Comunitatea Statelor Latino -Americane și Caraibiene (CELAC), sub auspiciile cărora urmărește consolidarea relațiilor cu Mexicul  și țările din regiune.



Go to top