Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România

Senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a primit-o luni, 28 februarie 2022, pe E.S. Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România.
Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a evidenţiat importanţa relaţiilor dintre România şi Franța, atât în plan bilateral cât şi în cadrul UE și NATO, subliniind că cele două state împărtășesc valori comune și abordări convergente în multe domenii, legături istorice, culturale și o prietenie care s-a dezvoltat în cadrul Parteneriatului Strategic.
Totodată, demnitarul român a subliniat importanța diplomaţiei parlamentare pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi a transmis disponibilitatea pentru aprofundarea și dezvoltarea cooperării între Comisiile pentru afaceri europene ale celor două foruri legislative.
De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate teme de actualitate aflate pe agenda europeană. Senatorul Angel Tîlvăr a subliniat importanţa unei Uniuni Europene puternice care să acţioneze ca un actor global în abordarea crizei refugiaților ucraineni. În acest context, a subliniat faptul că România a demonstrat că este un partener de încredere în cadrul UE și NATO, atât prin respectarea angajamentelor asumate, precum și prin modul în care a gestionat diversele situații de criză care au depășit granițele naționale. Având în vedere eforturile susținute ale României în vederea aderării la Spațiul Schengen, a punctat necesitatea recunoașterii îndeplinirii criteriilor de aderare de către statele membre, decizia de ridicare a controalelor la frontierele interne maritime, aeriene şi terestre urmând să asigure României o mai mare mobilitate în cadrul UE.
Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a arătat că România, stat situat pe flancul estic al NATO şi UE, asigură în permanenţă securitatea graniţelor. Demnitarul român a punctat că România rămâne ferm implicată în acțiunile UE de gestionare a fluxurilor de migrație şi a arătat, în mod constant, solidaritate prin intermediul FRONTEX și al Mecanismul de protecție civilă.



Go to top