Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

,,Conferința privind Semestrul European² și ,,Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică" ca parte a dimensiunii parlamentare a Președinției portugheze a Consiliului Uniunii Europene

 

 
Domnul senator Aurel Oprinoiu, președintele Comisiei pentru mediu a Senatului României, a participat în data de 22 februarie a.c., la ,,Conferința privind Semestrul European² și ,,Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică" ca parte a dimensiunii parlamentare a Președinției portugheze a Consiliului Uniunii Europene.


În cadrul conferinţei, domnul preşedinte a evidenţiat faptul că România va sprijini obiectivele Pactului Verde, cu precădere cel referitor la realizarea unei clime neutră din punct de vedere al emisiilor de gaze cu efect de seră în Europa până în 2050, precum şi oportunitatea de a reconstrui o economie mai ecologică în contextul creat de actuala criză a pandemiei.

A fost subliniat rolul important pe care Pactul Verde îl are pentru ţara noastră, fiind o oportunitate de neratat de a ne atinge obiectivele de mediu. Acesta este motivul pentru care instituțiile române responsabile în elaborarea Planului național de redresare și reziliență, desfășoară în prezent consultări publice cu părțile interesate relevante, atât din sectoarele publice, cât și din cele private, care vor constitui baza pentru ajustări ulterioare ale planului.
 
Domnul senator a arat faptul că Planul nostru național de recuperare și reziliență este în conformitate cu obiectivele generale ale Pactului verde, nu mai puțin de 37% din bani urmând a fi direcționați către combaterea schimbărilor climatice. Din aceşti 37%, aproximativ 65% sunt alocați transporturilor și schimbărilor climatice, făcându-le una dintre prioritățile noastre de top.
Totodată, demnitarul român a declarat că ţara noastră trebuie să-și atingă obiectivele de mediu luând în considerare şi nevoile cetăţenilor.



Go to top