Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului George Scarlat, președintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, cu o delegaţie germană alcătuită din membri ai Bundestag-ului și ai Landtagului Niedersachsen

Comisia pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală a Senatului, reprezentată de senatorul George Scarlat, președintele comisiei, alături de senatorul Lucian Trufin, vicepreședintele comisiei și senatorul Iulian-Mihail Bîca, a avut luni, 30 octombrie a.c. o întrevedere cu o delegație germană alcătuită din membrii ai Bundestag-ului și ai Landtagului Niedersachsen. Din partea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, din Camera Deputaților, a participat deputatul Florian-Emil Dumitru, vicepreședintele comisiei. La întrevedere a mai luat parte și deputatul Cristian-Tudor Băcanu. 
Din delegația germană au făcut parte: Tilman Kuban, membru al Bundestagului în Comisia pentru problemele Uniunii Europene și Comisia economică, Albert Stegemann, membru al Bundestagului în Comisia pentru hrană și agricultură, Comisia pentru muncă și protecție socială și Subcomisia pentru sănătate globală, Christian Calderone, membru al Landtagului Niedersachsen (Parlamentul landului Saxonia de Jos) și Sophie Ramdor, membru al Landtagului Niedersachsen (Parlamentul landului Saxonia de Jos). 
„În contextul geopolitic extrem de complicat în care ne aflăm, vizita delegației germane a venit să întărească dialogul politic foarte bun existent de-a lungul anilor între cele două țări, respectiv cooperarea economică, precum și interconexiunile sociale existente”, a declarat președintele Comisiei de agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală din Senat, George Scarlat. 
În cadrul întrevederii, cele două delegații au discutat o serie de subiecte de interes comun, printre care: Reforma PAC, una dintre cele mai integrate politici europene la nivelul UE, Regulamentul privind utilizarea durabilă (SUR), precum și practicile comerciale neloiale, respectiv Directiva 633/2019, care a fost implementată în ambele state și care necesită o îmbunătățire a modului în care este pusă în aplicare. 
Un alt subiect sensibil de discuție care dă naștere la multe implicații socio-economice, în special în România, este reprezentat de importul de cereale din Ucraina, respectiv faptul că multe substanțe care sunt interzise la nivelul UE sunt folosite în continuare de fermierii din Ucraina, precum și cantitatea de pesticide utilizată de aceștia. 
Această întrevedere marchează continuarea discuțiilor între cele două state și reflectă angajamentul ambelor părți pentru consolidarea legăturilor bilaterale. 
La finalul discuțiilor, parlamentarii germani au recunoscut în unanimitate faptul că România joacă un rol important pe plan european în ceea ce privește economia și industria agroalimentară.



Go to top