Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Florian-Dorel Bodog, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Chile, cu senatorul Kenneth Pugh, președintele Senatului Republicii Chile

Senatorul Florian-Dorel Bodog, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Chile, a avut o întrevedere  vineri, 8 iulie a.c., cu senatorul Kenneth Pugh, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Chile.
Senatorul Bodog a salutat prezența omologului său în țara noastră, subliniind importanța crescută pe care România o acordă relației bilaterale cu Chile, unul dintre principalii parteneri ai României în America Latină.
Domnia sa a apreciat importanța Grupurilor parlamentare de prietenie existente la nivelul legislativelor celor două țări, care trebuie să acționeze ca un liant în sensul aprofundării și diversificării cooperării dintre țările noastre. În acest context, ambele părți au apreciat utilitatea continuării și diversificării dialogului în plan parlamentar, care să completeze acțiunile politico-guvernamentale și să creeze un cadru pentru  adoptarea unor proiecte de interes reciproc, în domeniul economic și comercial, senatorul român reiterând sprijinul României pentru adoptarea rapidă a Acordului de Asociere UE-Chile modernizat.
Cei doi oficiali au confirmat interesul crescând de a extinde și diversifica cooperarea sectorială, atât în domeniul IT și al securității cibernetice, cât și în domeniul educației și cercetării.
La întrevederea au participat E.S. María Pía Busta Díaz, ambasadorul Republicii Chile în România, și deputatul Laurenţiu-Viorel Gîdei, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Chile.
 
 



Go to top