Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, cu Mounir Belhamiti, membru al comisiei pentru probleme de apărare a Adunării Naţionale a Franței

Senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a avut, joi 3 noiembrie a.c. o întrevedere cu Mounir Belhamiti, membru al comisiei pentru probleme de apărare a Adunării Naţionale a Franței. 
Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a apreciat dinamica foarte bună a relațiilor  bilaterale bazate pe legături istorice, culturale și de prietenie profunde. 
Demnitarul român subliniat că în acest an dinamismul cooperării, în cadrul NATO, a confirmat, o dată în plus, caracterul solid al Parteneriatului nostru Strategic și a permis o accentuare a dialogului politic și sectorial, inclusiv la nivel înalt. În acest context, partea română a reiterat aprecierea pentru contribuția franceză la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic, inclusiv în contextul deciziei recente a Franței de a suplimenta prezența militară în România. 
În încheierea discuțiilor, ambele părți au convenit că dimensiunea parlamentară a cooperării bilaterale este extrem de importantă și poate fi dezvoltată ca o platformă prin care să se susțină realizarea obiectivelor comune.



Go to top