Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Grupul USR s-a opus adoptării, în Senat, a propunerii legislative depusă de deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care ar fi îngrădit activitățile ONG-urilor

Grupul senatorilor USR a votat, azi, împotriva raportului Comisiei Juridice de admitere a inițiativei legislative a deputatului PSD Liviu Pleșoianu care prevede îngrădirea activităților ONG-urilor.
” Propunerea lui Liviu Pleșoianu reprezintă o nouă prigoană pornită de PSD împotriva societății civile. PSD-ului îi este frică de societatea civilă. Îi este frică de oamenii și de organizațiile care au menținut viu spiritul civic și democrația în România. De doi ani jumătate, PSD a împovărat administrativ societatea civilă, i-a îngreunat accesul la finanțare, a gazat-o. Sunt apucături autoritariste ce amintesc de măsuri similare luate în Ungaria sau Turcia împotriva vocilor critice cu guvernele din acele țări. USR a votat împotriva acestei legi. Dacă ea trece, prin absurd, de Camera Deputaților, o vom ataca la CCR” spune senatoarea USR Florina Presadă.
Comisia Juridică a Senatului a adoptat un raport de admitere a propunerii legislative a deputatului PSD Liviu Pleșoianu, ignorând avizul negativ al Comisiei pentru Drepturilor Omului din Senat. Propunerea introduce criterii noi de dizolvare a unei asociații sau fundații, criterii care sunt deja reglementate în Codul Penal sau alte legi, fapt a fost menționat în punctul de vedere al Guvernului și în cel al Consiliului Economic și Social. Raportul Comisiei Juridice a fost adoptat 32 de voturi pentru, 25 împotriva și 3 abțineri.
 

Go to top