Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului României, doamna Anca Dana Dragu, a E.S. domnul Phillipe Benoit, ambasadorul Regatului Belgiei în România

Președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, l-a primit joi, 8 aprilie a.c, pe E.S. domnul Phillipe Benoit, ambasadorul Regatului Belgiei în România, în cadrul unei vizite de prezentare.
În cadrul dialogului, au fost abordate teme ce țin de cooperarea bilaterală româno-belgiană în plan parlamentar, social, educațional și mai ales economic.
Părțile au convenit asupra necesității intensificării dialogului în plan politic și parlamentar româno-belgian, urmând a fi efectuate și vizite de lucru și schimburi de experiență între reprezentanții Senatului României și omologii belgieni, de îndată ce măsurile sanitare vor permite acest lucru. A fost subliniată totodată necesitatea întăririi cooperării bilaterale mai ales în ceea ce privește lupta împotriva violenței domestice și a traficului uman.
Președinta Senatului României a reiterat importanța majoră pentru România a aderării la OCDE, organizație deosebit de semnificativă în ceea ce privește standardele de excelență în domeniul guvernanței economice și a unui mediu de afaceri predictibil și inovator. Partea belgiană a exprimat întreaga susținere în acest demers, subliniind că aderarea României la OCDE va fi benefică și pentru partenerii economici ai României.
Doamna președintă Anca Dragu a subliniat faptul că România rămâne angajată în consolidarea relației UE, accentuând interesele convergente ale României și Belgiei cât și experiența în procesul de coordonare ca bază pentru consolidarea cooperării noastre la nivelul UE, putând avea un impact pozitiv reciproc asupra diferitelor dosare în așteptare, printre care și cele ce vizează aderarea României la Schengen și finalizarea MCV. Anca Dana Dragu a evidențiat faptul că pe baza progreselor noastre și pentru a evita duplicarea instrumentelor în acest domeniu, este necesară eliminarea treptată a MCV și trecerea la o evaluare exclusiv în cadrul noului mecanism orizontal, ca toate celelalte state membre ale UE. Partea belgiană a dat asigurări de întreaga susținere în acest sens.  
De asemenea, interlocutorii au căzut de acord asupra importanței fundamentale a susținerii obiectivului de consolidare a rolului UE de partener activ și robust  în relația transatlantică.
Președinta Senatului a adresat aprecieri pentru ajutorul sanitar primit de către România în ce privește preluarea și tratarea marilor arși  români.
 



Go to top