Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital

 
Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a Senatului României s-a întrunit, luni, 14 septembrie 2020, sub conducerea domnului senator Viorel Arcaș, în şedinţa sa săptămânală, pentru a dezbate inițiativele legislative înscrise pe ordinea de zi, între care se regăsește și propunerea legislativă pentru modificarea art.5 alin.(6) și (7) din Decretul-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri (L564/2020).
Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea modului de determinare a cuantumului indemnizației de care beneficiază anumite categorii de persoane. Inițiatorii propunerii legislative au menționat ca aceasta se referă la aproximativ 15.000 de persoane, din care jumătate urmează să beneficieze direct de ajustarea indemnizațiilor cuvenite, în calitate de urmași ai persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, fiind vorba de un total de circa 4 milioane de lei acordate lunar.
Având în vedere că membrii PSD ai Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital au susținut și în anii anteriori sprijinirea financiară a acestei categorii de persoane și a urmașilor acestora, s-au constituit în inițiatori ai acestei propuneri legislative.
Propunerea legislativă a fost supusă votului şi a fost avizată favorabil de membrii Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, cu două abțineri.
 
 
Go to top