Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Îmbunătățirea cadrului legislativ menit să scurteze timpul de acces al pacienților români la terapii inovative – tema întrevederii președintelui Comisiei pentru sănătate, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel cu reprezentanții LAWG

Președintele Comisiei pentru Sănătate, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel a avut miercuri, 21 aprilie a.c., o întrevedere cu reprezentanții asociației Local American Working Group (LAWG) Jorge Ruiz Benecke, președintele organizației și  Mihai Bundoi, directorul executiv al acesteia. Accesul pacienților la terapii inovative în România, precum și scurtarea timpului de acces al pacienților la terapiile inovative au reprezentat temele principale ale dezbaterii.
Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel și-a manifestat deschiderea de a identifica modalitățile optime de îmbunătățire a cadrului legislativ, astfel încât accesul pacienților la terapiile inovative să fie crescut substanțial față perioada actuală, în care timpul de așteptare este de aproximativ doi ani, ceea ce înseamnă foarte mult. Modificările legislative vor veni să se alăture demersurilor de aprobare mai rapidă a înrolării pacienților români la studii clinice, de găsire a unor medicamente inovatoare pentru afecțiuni fără alternativă terapeutică modernă și eficientă, precum și de utilizare a valorii adăugate a noilor tehnologii drept criteriu important al deciziilor de rambursare, contractare sau plată.
Interesul Comisiei pentru sănătate din Senat pentru identificarea soluțiilor necesare accesului echitabil și la timp al tuturor categoriilor de pacienți la standardele europene de îngrijire și tratament a fost exprimat, în mod accentuat de președintele acesteia, senatorul Adrian Streinu-Cercel, în timpul întrevederii.


Go to top