Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului României a ambasadorului R. P. Chineze în România

Președintele Senatului României, dl Teodor Meleșcanu, a primit-o joi, 5 decembrie a.c., pe E.S. dna Jiang Yu, ambasadorul R.P.Chineze în România. Întrevederea a prilejuit trecerea în revistă a principalelor teme ale agendei bilaterale, cu accent pe importanța creării și valorificării complementarității formatelor de cooperare între România și China, cu precădere în cadrul dezvoltat și reglementat de Uniunea Europeană.
Înaltul demnitar român a apreciat dinamica susținută a relațiilor româno-chineze care se bucură, în ultimii ani, de un trend ascendent al contactelor politico-diplomatice la nivelul celor două executive și între forurile legislative. Dl Teodor Meleșcanu a reafirmat că legăturile dintre cele două state se fundamentează pe o prietenie tradițională, respect și înțelegere reciprocă.
Președintele Senatului a evidențiat necesitatea intensificării cooperării economice având în vedere dorința părții române de a identifica noi posibilități de reducere a deficitului comercial, exemplificând în acest sens prin menționarea cu satisfacție a evoluțiilor în cooperarea economică cu R.P. Chineză din ultimii doi ani: semnarea protocolului privind exportul românesc de lucernă (2017) și a protocolului privind exportul românesc de miere de albine (2019).

Go to top