Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului României a ambasadorului Republicii Tunisiene în România

Președintele Senatului, dl Teodor Meleșcanu, a primit-o joi, 5 decembrie a.c., pe E.S. dna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisiene în România.
În cadrul întrevederii au fost abordate stadiul și perspectivele relaţiilor dintre cele două state, preşedintele Senatului evocând vizita oficială pe care a efectuat-o în Tunisia, în aprilie 2018, în calitate de ministru al afacerilor externe și importanța sporirii contactelor bilaterale  pentru dinamizarea cooperări sectoriale. Totodată, înaltul demnitar român a arătat că prin intermediul diplomaţiei parlamentare cele două părți pot conlucra pentru identificarea unor noi domenii de interes comun în vederea diversificării cooperării tradiționale româno-tunisiene. 
Totodată, au fost trecute succint în revistă prioritățile relaţiilor de cooperare UE-Tunisia și teme de interes aflate pe agenda internațională care preocupă țările din zona Africii de Nord și din Orientul Mijlociu.
 
 

Go to top