Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Ziua Internaţională de Conştientizare a Dislexiei

8 octombrie - Ziua Internaţională de Conştientizare a Dislexiei, va fi marcată, în această seară, de Senatul României prin iluminarea turcoaz-blue a faţadei.
Ziua Internationala de Constientizare a Dislexiei atrage atenţia asupra problematicii acestei deficienţe de învăţare care poate afecta dezvoltarea de a citi a unei persoane. Dislexia reprezintă dificultatea de învăţare caracterizată prin probleme de citire în ciuda unui nivel normal de inteligenţă.
Robert Cazanciuc, preşedintele interimar al Senatului, a precizat că ,,dislexia nu este o boală, iar aceste persoane nu trebuie etichetate, ci ajutate să facă faţă proceselor de învăţare potrivit dificultăţilor pe care oricine le poate avea la un moment dat, în diferite forme.”
Participarea Senatului României la marcarea Zilei Internaţionale de Conştientizare a Dislexiei s-a realizat la invitaţia Federaţiei Spaniole a Dislexiei.
 Go to top