Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui interimar al Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu, cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu

Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a avut vineri, 8 iulie a.c., o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a felicitat pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pentru modul excelent în care a organizat ședința comună a camerelor reunite ale celor două parlamente, din 18 iunie a.c.
De asemenea, Alina-Ștefania Gorghiu a felicitat Republica Moldova pentru asumarea eforturilor pe care le presupune parcurgerea etapelor de integrare europeană, în contextul în care autoritățile de la Chișinău s-au mobilizat în mod exemplar, atât pe linie executivă, cât și parlamentară, în sprijinul obiectivelor de integrare europeană. România a fost, este și va rămâne cel mai activ, ferm și sincer promotor la nivel european al aspirațiilor de integrare europeană ale Republicii Moldova.
În acest context, partea română a subliniat că aportul robust la creșterea rolului și a vizibilității Republicii Moldova la nivelul UE și pe scena internațională, pe care statul român l-a adus, a fost facilitat de orientarea proeuropeană lipsită de echivoc a Președinției, a Parlamentului și a Guvernului de la Chișinău.
Cele două părți au exprimat satisfacția pentru colaborarea dintre Senatul României și Parlamentul Republicii Moldova, care în această sesiune parlamentară a atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei decenii. Trendul ascendent al relațiilor pe linia diplomației parlamentare, cu efecte pozitive în susținerea eforturilor de implementare a reformelor, ale executivului de la Chișinău, se va regăsi într-o apropiere mai mare a cetățenilor din Republica Moldova de Uniunea Europeană.


 
 
 Go to top