Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Senatorul USR Silvia Dinică a adresat o întrebare Ministrului muncii și justiției sociale despre Contractul între Ministerul Muncii și Poșta Română

Senatorul USR Silvia Dinică a adresat o întrebare Ministrului muncii și justiției sociale Contractul între Ministerul Muncii și Poșta Română.
 
Stimate domnule ministru,
 
Așa cum probabil ați aflat deja, Partidul Social Democrat a încheiat un contract cu Poșta Română prin care sunt distribuite pensionarilor ziare de campanie.
În oferta de marketing direct pe care Poșta Română o publică pe pagina de web https://www.posta-romana.ro/cnpr-data/_editor/files/oferta%20dropmailing%20europarlamentare%202019.pdf si pe care a transmis-o către toate formațiunile politice interesate și către toți candidații independenți, în secțiunea ,,Avantajele dumneavoastră”, se specifică faptul că există ,,posibilitatea alegerii zonelor de distribuție, al segmentelor de populație (pensionari, asistați social) sau firmelor (ex: la toate farmaciile, la magazine generale etc)”.
            Având în vedere informațiile prezentat, domnule ministru, vă rog respectuos să-mi răspundeți la următoarele întrebări/solicitări:
 
  1. Permite contractul/contractele (protocolul/protocoalele) încheiat între Ministerul Muncii (și/sau instituțiile în subordine/coordonare) și Poșta Română, celei din urmă să prelucreze (să “segmenteze”) datele referitoare la pensionari și asistați social în scopuri precum distribuirea de materiale promoționale electorale (sau în alte scopuri)?
  2. Ce măsuri a luat Ministerul Muncii pentru a se evita folosirea abuzivă a  datelor personale care sunt transmise către Poșta Română (în ofertă de la link-ul de mai sus este scris: “trimiteri neadresate destinate anumitor segmente de clienți despre care se pot solicita informații (număr, structură etc.) de la C.N. Posta Romana S.A.”)   
  3. Pentru 2017 și 2018, vă rog sa ne trimiteți statisticile pentru plățile efectuate de Ministerul Muncii și instituțiilor în subordine/coordonare prin Poșta Română și bănci (cumulat pentru toate băncile)  pentru pensii, beneficii de asistență socială,  dizabilitate, șomaj. Vă rugăm să includeți  numărul de beneficiari, nivelul plaților (bani pentru beneficiari), comisionul poștal/bancar defalcat pe cele doua coloane (Poștă, Bănci).  
  4. Pentru debirocratizare care sunt intențiile și planurile Ministerul Muncii și instituțiilor în subordine/coordonare pentru a se trece cat mai mult la plați electronice și fluxuri fără hârtie tipărită (așa cum deja se face în multe țări EU)- vă rog să ne trimiteți inclusiv detalii de timp de implementare .      
  5. Vă rog, să ne puneți la dispoziție (anexat răspunsului) contractul (protocoalele) încheiat între  Ministerul Muncii și Poșta Română.
 
 

Go to top