Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Comisiei pentru administrație publică a Senatului, Károly Zsolt Császár și a membrilor acesteia, cu o delegație a Comisiei pentru guvernare locală și politică regională din Seimul Republicii Polone

Senatorul Károly Zsolt Császár, președintele Comisiei pentru administrație publică, a avut marți, 21 februarie a.c., o întrevedere cu o delegație a Comisiei pentru guvernare locală și politică regională din Seimul Republicii Polone condusă de președintele delegației Ławniczak Tomasz aflată în România într-o vizită oficială.
Din delegația română, la întrevedere au mai participat senatorul Mihail Veştea -vicepreședinte, Maricel Popa - secretar, Matieș Călin-Gheorghe, Mihail Genoiu, Gheorghe Adrian Cătană, Andrei Postică, Vasilică Potecă și  Raoul-Adrian Trifan, membri ai comisiei.
În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce țin de cooperarea bilaterală, regională și europeană dintre România și Polonia, în plan politic, economic și sectorial, cu precădere în domeniul administrației publice.
Președintele comisiei, Károly Zsolt Császár a salutat prezența delegației poloneze în România, în contextul celebrării a 30 de ani de la încheierea Tratatului bilateral cu Republica Polonă, subliniind totodată relația excelentă dintre țările noastre, fondată pe Parteneriatul Strategic bilateral și susținută printr-un dialog constant la toate nivelurile.
Demnitarul român a arătat faptul că România și Polonia împărtășesc percepții similare cu privire la evoluțiile de securitate de pe palierul internațional și regional, precum și determinarea de a acționa în comun pentru a combate eficient amenințările și provocările existente, mai ales având în vedere războiul din Ucraina.
Parlamentarii din cele două comisii au abordat subiecte legate de cooperarea sectorială, bilaterală și regională, în planul energiei verzi și decarbonizării, infrastructurii rutiere regionale și a dezvoltării rurale, precum și al atragerii și cheltuirii fondurilor europene alocate acestor sectoare. În acest sens, a avut loc un schimb de idei și de bune practici în domeniu, părțile specificând realizările obținute dar și pașii ce rămân de făcut pentru atingerea atât a obiectivelor comune dar și a celor europene privind problematica menționată.



Go to top