Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Întrevederea online a senatorului Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României,cu senatorul Pavel Fischer, președintele Comisiei pentru afaceri externe, apărare și securitate a Senatului Republicii Cehe

Senatorul Titus Corlățean, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a avut o întrevedere online,în data de 11 mai a.c., cu senatorul Pavel Fischer, președintele Comisiei pentru afaceri externe, apărare și securitate a Senatului Republicii Cehe.
Cei doi oficiali au abordat o serie de dosare de actualitate pentru spațiul european și cel euroatlantic, inclusiv din perspectiva aspectelor de securitate internațională sau care privesc vecinătatea.
În cadrul dialogului, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României a subliniat nivelul excelent al relațiilor bilaterale româno-cehe,precum și abordările similare în cadrul UE și NATO. În acest context, a salutat aniversarea, în 2020, a 100 de ani de relații diplomatice între România și Cehoslovacia și a punctat celebrarea, în acest an, a Centenarului Micii Înțelegeri.
Senatorul Corlățean a evidențiat necesitatea intensificării coordonării româno - cehe în structurile de cooperare regională (Inițiativa celor Trei Mări, Formatul București -B9), precum și pe subiecte ca rolul NATO în menținerea securității în regiune, consolidarea flancului estic al Alianței și întărirea parteneriatului transatlantic UE-SUA.
Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României a reiterat importanța avansării parcursului european al țărilor din Balcanii de Vest și a statelor din Parteneriatul Estic, în funcție de progresele înregistrate de fiecare țară în parte pe linia criteriilor de aderare la UE.
Părțile și-au exprimat deschiderea pentru organizarea unei întâlniri directe între reprezentanții Comisiei pentru politică externă a Senatului României și cei ai Comisiei pentru afaceri externe, apărare și securitate a Senatului Republicii Cehe, pentru discutarea unei palete largi de subiecte de interes comun.
La întrevederea online au mai participat E.S. doamna Maria Antoaneta Barta, ambasadorul României în Republica Cehă și E.S. doamna Halka Kaiserova, ambasadorul Republicii Cehe în România.
 Go to top