Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Florin Vasile Cîțu, președintele Senatului României, a E.S. Marjut Akola, ambasadorului Republicii Finlanda în România

Președintele Senatului, Florin Vasile Cîțu, a primit-o, marți, 10 mai a.c., pe E.S. Marjut Akola, ambasadorului Republicii Finlanda în România.
În cadrul dialogului au fost abordate teme ce țin de cooperarea bilaterală româno-finlandeză, în plan politic, de securitate, economic și energetic.
Președintele Senatului a apreciat dinamica diplomației parlamentare, pentru creșterea nivelului de cooperare politică între cele două țări membre UE. Domnia sa a subliniat sprijinul Parlamentului României pentru toate acele proiectele, în plan bilateral și al securității, care pot contribui la creșterea climatului de pace și stabilitate în Europa și pentru asigurarea independenței energetice al țărilor UE. Președintele Senatului a evidențiat dorința țării noastre de a implementa proiecte europene în domenii precum digitalizarea și energia verde, în condițiile menținerii unei creșteri economice sustenabile, acestea fiind cu atât mai necesare în contextul sancțiunilor adoptate împotriva Rusiei.
 
 
 
 
 
 Go to top