Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, a ambasadorului Israelului, E.S. domnul David Saranga

Președinta Senatului României, Anca Dana Dragu, l-a primit astăzi, 28 ianuarie a.c., pe E.S. dl David Saranga, ambasadorul Israelului în România, într-o vizită de prezentare.
În cadrul dialogului, au fost abordate teme ce țin de cooperarea în plan parlamentar, în domeniul energetic, inteligenței artificiale, precum și în domeniul cercetării-dezvoltării.
A fost convenită intensificarea relațiilor de cooperare între Senatul României și Knesset, fiind reînnoită invitația pentru Președinta Senatului de a vizita Israelul, ulterior alegerilor parlamentare din această țară.
Părțile au subliniat importanța intensificării relațiilor de cooperare în domeniul energetic, cu accent pe utilizarea de energie verde și necesitatea digitalizării sectorului energetic.
A fost, totodată, apreciată importanța cooperării bilaterale în domeniile inteligență artificială și cercetare-dezvoltare și pe identificarea mijloacelor prin care aceasta se poate intensifica.
Doamna președintă Anca Dana Dragu a subliniat, încă o dată, întreaga importanță a conștientizării fenomenelor declanșate de anti-semitism, xenofobie și rasism pentru a lupta împotriva acestui flagel cu o voce comună.
Demnitarul român a dorit să felicite autoritățile israeliene cu privire la modul în care acestea combat efectele pandemiei, precum și succesul campaniei de vaccinare din Israel. De asemenea, domnul ambasador a apreciat progresul autorităților române în campania de vaccinare, în ciuda deficiențelor existente în sistemul medical.Go to top