Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului, Florin-Vasile Cîțu, a ambasadorului Statului Qatar, E.S. Osama Yousef Abdullah Alqaradawi

Președintele Senatului României, Florin-Vasile Cîțu, l-a primit marți, 25 ianuarie a.c., pe E.S. Osama Yousef Abdullah Alqaradawi, ambasadorul Statului Qatar la București, în vizită de curtoazie.
Cu acest prilej, președintele Senatului i-a urat ambasadorului mult succes în îndeplinirea mandatului său, exprimând încrederea că activitatea E.S Osama Yousef Abdullah Alqaradawi va contribui la consolidarea dialogului politico-diplomatic bilateral. La rândul său, noul ambasador și-a manifestat întreaga disponibilitate de a contribui la dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări.
Întrevederea a prilejuit trecerea în revistă a ansamblului relațiilor româno-qatareze, precum și analizarea oportunităților viitoare de cooperare, prin dinamizarea  dialogului și prin imprimarea unui ritm susținut al contactelor la toate nivelurile.
Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat și un schimb de opinii și informații cu privire la strategia de răspuns la pandemia de Covid-19 și campaniile de vaccinare din cele două state.
Președintele Senatului a subliniat interesul pentru o valorificare mai eficientă a potențialului economic, pentru creșterea schimburilor comerciale și extinderea cooperării sectoriale, inclusiv prin realizarea de investiții în România, în sectoare precum agricultura, energia, industria, noile tehnologii, IT&C și infrastructura.
În acest context, președintele Senatului și E.S. ambasadorul Statului Qatar la București au subliniat importanța reluării lucrărilor Comisiei mixte pentru cooperare economică, precum și necesitatea încheierii unor acorduri bilaterale privind cooperarea economică și sectorială dintre România și Statul Qatar.
 
 Go to top