Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Săptămâna Senatorilor USR

Falcoi Nicu
 
Alegerea primarilor în două tururi
Vot negativ în Comisia de administrație a Senatului. Un proiect printre ai cărui inițiatori mă număr, inițiativa privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a primit azi raport de respingere în Comisia de administrație a Senatului.
VEZI ARTICOL
 
Lupta USR impotriva PSD
În ultimii ani, USR și societatea civilă au reușit să împiedice PSD să distrugă total România. Nu ne-am resemnat atunci când Liviu Dragnea își pregătea marea evadare prin OUG 13 și prin schimbarea legilor justiției și penale în Parlament. Am oprit mașinăria fără conștiință formată din Iordache și Nicolicea ori Rădulescu „Mitralieră” din „Comisia Iordache. Am dus revolta cetățenilor din stradă direct în Parlament, prin cele peste 1 milion de semnături pentru inițiativa #Farapenali, spre disperarea penalilor.
VEZI ARTICOL
 
Intârzieri în aproape toate programele majore pentru înzestrarea Armatei
Sub conducerea lui Gabriel Leș, MApN se confruntă cu întârzieri în aproape toate programele majore pentru înzestrarea Armatei.Ultimul eșec, din această săptămână, l-am previzionat încă de anul trecut.Firma care a primit sute de milioane de dolari de la statul român a întârziat livrarea primului lot de transportoare blindate pentru infanterie și nu a respectat cerințele minimale.
VEZI ARTICOL
 
Ramona Nicoleta Dinu
 
Lacul Sărat, județul Brăila – Semnal de alarma!
La mijlocul lunii septembrie, am adresat o interpelare domnului Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, trăgând un semnal de alarmă asupra situației în care se află Lacul Sărat, județul Brăila. În această vară, Lacul Sărat, cu proprietăți curative, a secat în proporție de 80%, fiind puse în pericol microorganismele existente în apă și, implicit, capacitatea de conservare a potențialului balneo-turistic din zonă. Potrivit presei, de vină ar fi nu doar fenomenele meteorologice ci și construcțiile ridicate recent pe malul lacului.
VEZI ARTICOL
Silvia Dinica
 
Conferința interparlamentară privind Guvernanța economică
 
Am fost prezentă alături de Dragos Pislaru, europarlamentar al Alianței USR-PLUS, la Conferința interparlamentară privind Guvernanța economică organizată de Parlamentul Finlandei. Eu am avut intervenții punctuale la dezbaterea dedicată Inovării pentru a atinge dezvoltarea durabilă, iar Dragoş în dezbaterea dedicată Guvernanței economice.
 
VEZI ARTICOL
VEZI ARTICOL
 
Remus Mihai Gotiu
 
 ”O Românie fără penali și fără hoție”
 
”O Românie fără penali și fără hoție” înseamnă o Românie ale cărei legi sunt respectate și în vârf de munte! Le mulțumesc jurnaliștilor care au prezentat opiniei publice, în premieră, situația construcțiilor care riscă să distrugă Parcul Natural Bucegi și care au relatat despre protestul de la sfârșitul săptămânii, din vârful muntelui, de la locul faptei.
VEZI ARTICOL
 
SALVAREA CIOCÂRLIILOR ȘI A CAPRELOR NEGRE
Am reușit să conving majoritatea senatorilor din Comisia pentru Ape, păduri, pescuit și fond cinegetic să voteze proiectele de lege pentru includerea ciocârliei de câmp și a caprei negre pe lista speciilor protejate, inițiate împreună cu colegii parlamentari de la USR, Allen Coliban și Cornel Zainea. În favoarea protejării ciocârliilor de câmp au fost 9 voturi ”pentru” și o ”abținere”, iar pentru protecția caprelor negre au fost 6 voturi ”pentru” și 2 voturi ”împotrivă”.
VEZI ARTICOL
 
COMPLICITĂȚII DINTRE INSTITUȚIILE PUBLICE ȘI HOȚII DE PĂDURI
În această săptămână am primit un prim răspuns oficial de la Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) în cazul defrișărilor ilegale de pe Valea Topologului, care confirmă faptul că dezastrul din pădurile României are la bază complicitatea dintre instituțiile statutului și hoții de lemne.
 
VEZI ARTICOL
 
George Marussi
Un nou deficit record !
 
Cifrele execuției bugetare ne pun în fața unei realități îngrijorătoare: avem un deficit de trei ori mai mare decât în August 2017. Suntem cu aproape 22 miliarde de lei pe minus.
 
VEZI ARTICOL
 
Cristian Ghica
Recursul compensatoriu – dezastru PSD!
Recursul compensatoriu este unul din cele mai mari dezastre pe care îl lasă în urmă PSD. Măcar pentru acest lucru PSD ar trebui să plătească! Peste 20.000 de deținuți au fost eliberați în baza acestei legi, inclusiv condamnați pentru trafic de minori, pentru viol și chiar pentru omor calificat. S-au întors deja în pușcării - pentru că au comis alte infracțiuni - peste 1000 dintre cei eliberați. Și în fiecare zi numărul celor care recidivează crește.
VEZI ARTICOL
 

Go to top