Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întâlnirea senatorului Titus Corlățean cu E.S. David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România

Senatorul Titus Corlățean, fost ministru de externe al României, l-a primit, în cadrul unei vizite de prezentare, pe E.S. David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România. Întâlnirea a avut loc marți, 14 mai 2019.
Cu acest prilej, au fost trecute în revistă evoluțiile politice, militare și de securitate în dosarele de politică externă relevante în plan internațional, începând cu cele din Orientul Mijlociu și spațiul euroatlantic. 
Au fost discutate, totodată, evoluțiile politice în plan intern, în România și Israel, inclusiv din perspectiva alegerilor europene care vor avea loc în 26 mai 2019.
Cei doi oficiali au evidențiat, încă o dată, nivelul special al relațiilor existente în plan politic, economic, cultural etc. între cele două țări, precum și rolul comunității evreiești originare din România care trăiește în Israel și al comunității evreiești din România ca punte de legătură pentru consolidarea acestor relații bilaterale.
A fost evocat interesul autorităților din cele două țări pentru realizarea, în cursul acestui an, a ședinței comune de guvern la nivel înalt (G2G) programate anterior la nivelul guvernelor României și Statului Israel. 

Go to top