Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Declaraţiile de presă ale vicepreşedintelui Senatului României, cu atribuţii de Preşedinte, Robert Cazanciuc

Urmare şedinţei Biroului permanent de luni, 4 mai 2020, vicepreşedintele Senatului României, cu atribuţii de Preşedinte, Robert Cazanciuc, a declarat că membrii Biroul permanent au aprobat, în unanimitate, solicitarea referitoare la audierea ministrului afacerilor externe, împreună cu ministrul muncii de către Comisiile reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă în legătură cu românii care au plecat să lucreze în străinătate în perioada stării de urgenţă decretată pe teritoriul României, în contextul pandemiei COVID -19.  Audierea miniştrilor va avea loc joi, 7 mai 2020.
,,După cum toată lumea ştie, deja, din păcate, situaţia românilor care au plecat la muncă în străinătate a devenit din ce în ce mai îngrijorătoare, iar autorităţile române nu fac nimic să îi sprijine. Am solicitat, în consecinţă, ca ministrul afacerilor externe, împreună cu ministrul muncii, să fie prezenţi în faţa Comisiilor reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă, pentru joi.
Biroul permanent a aprobat această solicitare în unanimitate. Această audiere va fi condusă de preşedintele Comisiei de muncă din Senat. (…) Nu a contestat nimeni dreptul românilor de a merge în străinătate să lucreze, dar în condiţii de restricţii, statul român are obligaţia să negocieze salarii mai bune, condiţii de muncă mai bune şi asigurări de sănătate, pentru ca vieţile acestor oameni, care vor să muncească, să nu fie puse în niciun moment în pericol”, a precizat vicepreşedintele Senatului României, cu atribuţii de Preşedinte, Robert Cazanciuc.
 
 
 
 

Go to top