Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

DISCURSUL președintei Senatului, Anca Dana Dragu, în cadrul plenului reunit al Parlamentului cu ocazia vizitei președintelui Statului Israel

Excelența Voastră, stimate domnule președinte al Israelului,
Stimate domnule președinte al Camerei Deputaților,
Onorați oaspeți, membri ai delegației israeliene,
Stimați colegi și colege, membri ai Parlamentului,
Onorați reprezentanți ai Guvernului României,
 
Ne găsim astăzi aici, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, pentru a primi și saluta pe Excelența Sa, domnul Reuven Rivlin, Președintele Statului Israel, aflat, după cum bine cunoașteți, într-o vizită de stat în țara noastră, la invitația Președintelui României.
Vizita în România a celui mai înalt reprezentant al Statului Israel, înainte cu câteva zile de celebrarea a 73 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, reprezintă un moment important pentru relația bilaterală dintre țările noastre.
Noi, reprezentanții aleși ai poporului român, senatori și deputați, membri ai Parlamentului, am dorit, la rândul nostru, să marcăm, onorăm și salutăm acest moment important, prin invitarea, în plenul reunit al Parlamentului, al domnului Președinte Rivlin.
Israelul este cel mai apropiat aliat și partener strategic al României în Orientul Mijlociu, relația româno-israeliană fiind bazată pe încredere și durabilitate.
Cu încredere privim și noi viitorul relației noastre, bazate pe faptul că împărtășim valori comune, în special în privința democrației și a statului de drept, susținute și bazate pe o economie liberă, de piață. De asemenea, țările noastre au viziuni comune pe multe subiecte aflate pe ordinea de zi a agendei internaționale, în special în lupta împotriva terorismului, dar și în privința combaterii pandemiei Covid 19, unde Israelul a reușit să realizeze un impresionant proces de vaccinare, admirat și recunoscut la nivel mondial.
De aceea, am încredere că relația noastră va continua să crească și să se dezvolte, atât în plan politic, dar și economic, în domenii precum știința și tehnologia, sănătate și agricultură, apărare și securitate, pentru a enumera doar câteva.
În acest sens, doresc să vă asigur, stimate domnule Președinte Rivlin, de tot sprijinul Parlamentului României, pentru toate acele proiecte și inițiative legislative care vor contribui în mod pozitiv la relația noastră bilaterală.
Fiți binevenit în Parlamentul României!Go to top