Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului, Florin-Vasile Cîțu, a E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București

 Președintele Senatului României, Florin-Vasile Cîțu, l-a primit joi, 26 mai a.c., pe E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București, în vizită de prezentare.
În cadrul primirii, președintele Senatului a subliniat interesul pentru dinamizarea contactelor politice bilaterale la nivel înalt, respectiv a schimburilor la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate, a stimulării relațiilor economice, comerciale bilateral și a investițiilor.
Cei doi oficiali au confirmat caracterul substanțial al Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Coreea, singurul de acest gen,  pe care România îl are cu o țară asiatică, până în acest moment. În acest context, s-a discutat oportunitatea identificării de noi domenii sectoriale de cooperare de interes comun, în vederea valorificării potențialului acestui Parteneriat. Totodată, primirea a prilejuit un schimb de opinii pe tema gestionării situației pandemice și a bunei cooperări dintre cele două state în contextul generat de virusul SARS – CoV2.
Cele două părțile au subliniat importanța diplomației parlamentare în promovarea intereselor comune și au decis asupra reluării și intensificării relațiilor bilaterale, la nivelul conducerii forurilor legislative ale celor două state.
 Go to top