Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Republicii Armenia în România, E.S. Sergey Minasyan

 Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit astăzi, 4 august a.c., pe ambasadorul Republicii Armenia în România, E.S. Sergey Minasyan, în vizită de curtoazie.
În cadrul întrevederii, au fost abordate teme vizând colaborarea consolidată dintre cele două popoare și state, fundamentată atât pe relații îndelungate de înțelegere și prietenie, cât și pe contribuția deosebită a comunității armene la cultura, istoria și tradițiile țării noastre.
Discuțiile s-au axat asupra perspectivelor și modalităților de dezvoltare a relațiilor bilaterale, precum și asupra unor subiecte de actualitate aflate pe agenda internaţională, precum agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.
Înaltul oficial român a reiterat atenția sporită pe care România o acordă regiunii Caucazului de Sud și promovării, pe agenda europeană, a unor teme cu relevanță deosebită precum conectivitatea, tranziția digitală, contactele interumane și consolidarea stabilității regionale.
Președintele interimar al Senatului a evidențiat necesitatea extinderii dialogului la nivel bilateral, în forurile multilaterale și în cadrul relațiilor Armeniei cu Uniunea Europeană.
Totodată, Alina-Ștefania Gorghiu a exprimat întreaga deschidere pentru intensificarea colaborării între cele două foruri legislative, în special la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie.
În încheiere, cei doi oficiali au subliniat importanța organizării viitoarei sesiuni a Comisiei interguvernamentale româno-armene de cooperare economică la București, exprimând regretul că situația pandemică a împiedicat cele două state să valorifice întregul potențial de cooperare existent.Go to top