Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului, dl Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Coreea în România, E.S. dl Kim Yong Ho

Președintele Senatului României, dl Teodor Meleșcanu, l-a primit joi, 26 septembrie a.c., pe E.S. dl Kim Yong Ho, ambasadorul Republicii Coreea în România, în vizită de prezentare. Cu această ocazie, președintele Senatului l-a felicitat pe demnitarul sud-coreean pentru numirea în funcția de ambasador al Republicii Coreea în România și i-a urat mult succes în exercitarea mandatului, asigurându-l de întreaga disponibilitate a Senatului României pentru intensificarea relațiilor bilaterale.
În cadrul dialogului, oficialul român a subliniat stadiul excelent al cooperării bilaterale, atât pe linie guvernamentală, cât și parlamentară. Totodată, președintele Senatului a evocat aniversarea, în 2018, a 10 ani de la semnarea Declarației Comune privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și  Republica Coreea, ocazie care a fost marcată prin vizita oficială pe care a efectuat-o la Seoul, în calitate de ministru al afacerilor externe, și vizita la București a președintelui Adunării Parlamentare a Republicii Coreea, E.S. dl Moon Hee-sang.
Demnitarul român a reiterat necesitatea aprofundării și diversificării legăturilor politice și economice dintre România și Republica Coreea, subliniind interesul pentru valorificarea potențialului cooperării economice, prin creşterea echilibrată a schimburilor comerciale și atragerea de noi investiții coreene pe piața românească. De asemenea, a exprimat satisfacție pentru dinamica pozitivă a dialogului bilateral atât la nivel sectorial cât și în cadrul organizațiilor internaționale, exprimând, în context, aprecierea pentru sprijinul acordat de Republica Coreea candidaturii României la OCDE.
 
 Go to top