Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Republica Moldova trebuie să își continue parcursul european! - comunicat de presa, senator PNL Mihaela Popa, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României.

Criza politică prin care trece Republica Moldova în această perioadă nu trebuie să afecteze parcursul european asumat de clasa politică și, mai ales, de majoritatea populației. Amplele frământări de pe scena politică, dar și din rândul opiniei publice, arată că este nevoie de un consens rațional, care să nu pună în pericol stabilitatea țării.
Fac un apel la rațiune către colegii noștri din Parlamentul Republicii Moldova. Cheia rezolvării acestei crize politice este la ei, trebuie doar să fie conștienți de acest lucru și să se ridice dincolo de interese de grup, de partid sau personale. Republica Moldova are nevoie de o soluție politică stabilă, acceptată de opinia publică, pentru a continua drumul către Europa”, a declarat senatorul PNL Mihaela Popa, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României.
Parlamentarul liberal consideră că rezolvarea crizei politice de la Chișinău revine exclusiv factorilor politici decidenți, care pot găsi ieșirea din această situație dificilă.
Știm din experiența României ce întârzieri pe calea reformelor pot să apară din cauza orgoliilor politice exagerate sau a intereselor politicianiste. Îi rog pe colegii parlamentari de la Chișinău să învețe din greșelile noastre și să privească spre beneficiile și rezultatele traseului european asumat”, a mai spus senatorul Mihaela Popa.


Go to top