Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea Gabrielei Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene la cea de-a cincea ediție a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale(FNSSPRI)

Președinta Comisiei pentru afaceri europene a Senatului României, Gabriela Crețu, a prezidat, la data de 6 noiembrie a.c., lucrările de deschidere a celei de-a cincea ediții a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale.
“Îmi doresc să fiți curajoși pentru că ne lipsește fundamental o utopie în care să credem!” le-a transmis președinta Comisiei pentru afaceri europene, studenților reuniți în cadrul Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale.
Deja devenit o tradiție, evenimentul desfășurat sub patronajul Comisiei pentru afaceri europene și organizat de Centrul de Studii în Idei Politice a propus studenților și invitaților din acest an ca temă de discuție conceptul de „Smart State”.
În intervenția sa, Gabriela Crețu a transmis un mesaj de încurajare tinerilor participanți, subliniind importanța pregătirii profesionale în domeniile științelor politice și a relațiilor internaționale. „În această sală s-au ținut foarte multe dintre evenimentele din partea de organizare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Acesta a fost un test foarte bun de capacitate administrativă, de capacitate politică, un test de normalitate care a scos la iveală și o nevoie mai mare de tineri pregătiți în domeniile științelor sociale. Avem nevoie de voi, de oameni foarte bine pregătiți pe aceste discipline care sunt capabili să-și asume și responsabilități.”
În dialogul domniei sale cu studenții, referitor la subiectul „Smart State”, Gabriela Crețu a atras atenția asupra tendinței de transformare a cetățeanului în simplu consumator.
„Este nevoie de o conștientizare a modului în care sunt folosite cantități de date din ce în ce mai mari, și de o responsabilizare a celor care centralizează aceste date. Trebuie să ne întrebăm cum putem reglementa mai bine capacitatea sectorului privat de a colecta și folosi date personale, protejând în același timp dreptul cetățenilor la demnitate și intimitate.“
În încheiere Gabriela Crețu le-a transmis tinerilor studenți să fie ambițioși în construirea viziunii unei societăți a viitorului, dar în același timp să țină cont de schimbările radicale pe care a patra revoluție industrială le aduce. „Vă doriți să modelăm instituțiile și să le ameliorăm funcționarea sau căutați ceva mai mult? Trebuie să proiectăm societatea viitorului în contextul în care trăim cea de-a patra revoluție industrială. Îmi doresc să fiți curajoși pentru că ne lipsește fundamental o utopie în care să credem, să nu deveniți niște funcționari care doar să întrețină un job.”
 
 



Go to top