Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Antal István-Lóránt, președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, a E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România

Președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale a Senatului României, Antal István-Lóránt, l-a primit la data de 11 ianuarie  a.c., pe E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România. 
În cadrul dialogului au fost abordate subiecte ce țin de colaborarea româno-britanică în plan bilateral, în special în domeniul economic și sectorial, cu precădere energetic, precum și transferul de tehnologie și investiții. 
Senatorul Antal István-Lóránt și-a arătat interesul pentru continuarea și intensificarea colaborării româno-britanice în domenii specifice, precum cel al energiei verzi și regenerabile, pentru exploatarea și gestionarea producției de energie electrică și termică, în special cea cu amprentă de carbon ridicată, precum și pentru exploatarea de noi căi de cooperare, în planul exploatării resurselor naturale eoliene și de gaz din țara noastră. 
Președintele Comisiei pentru infrastructură energetică și resurse minerale a prezentat demersurile legislative pe care Parlamentul României le-a făcut și pe care intenționează să le întreprindă, în vederea, pe de o parte, a asigurării unui cadru adecvat desfășurării activităților în plan energetic din țara noastră și care, pe de altă parte,  vizează aspecte ce țin de cadrul tehnic și financiar al acestora. În acest context, domnia sa a exprimat deschiderea și aprecierea părții române pentru toate acele forme de colaborare bilaterală care pot aduce avantaje economiei, precum și bunăstare populației țărilor noastre, în planul eficientizării activităților și costurilor privind energia, cu respectarea normelor europene și internaționale în vigoare. 
A fost subliniată, totodată, importanța, pentru cadrul general al relației bilaterale, a comunității de români din Regatul Unit și, în domeniul securității,  a cooperării pe flancul de Sud Est al NATO.


Go to top