Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea vicepreședintelui Senatului României, senatorul Nicolae Neagu, la comemorarea eroilor jandarmi decedați la Revoluția din 1989

 
Vicepreședintele Senatului României, Nicolae Neagu, a participat joi, 23 decembrie 2021, alături de reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Guvernului, alături de alte oficialități, cadre militare și revoluționari, la ceremonia organizată în memoria eroilor jandarmi decedați la Revoluție.
Senatorul Nicolae Neagu a depus, cu această ocazie, coroane de flori în numele Parlamentului României la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni.
În felul acesta, a marcat cu recunoștință și respect memoria celor care, cu preț de sânge, i-au redat poporului român libertatea și demnitatea și au apărat democrația și drepturile fundamentale ale omului, într-un sistem despre care se credea de neînvins.
Acești 32 de ani de la Revoluție sunt moștenirea noastră, a tuturor, și reprezintă pentru fiecare dintre noi responsabilitatea de a perpetua idealurile pentru care, acum mai bine de trei decenii, eroii noștri și-au dat viața.
Jertfa lor rămâne un simbol puternic al libertății și identității noastre naționale, iar astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne asigurăm că aceste valori vor rămâne temelia societății noastre.
Recunoștință veșnică eroilor Revoluției din 1989!
Dumnezeu să binecuvânteze România!Go to top