Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Vizita în România a delegației Grupului parlamentar al Adunării Republicii Macedonia de Nord pentru cooperarea cu România, 5-8 februarie 2020

La invitația senatorului Ioan-Cristian Chirteș, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Macedonia de Nord, în perioada 5-8 februarie 2020, o delegație a Grupului parlamentar al Adunării Republicii Macedonia de Nord pentru cooperarea cu România, condusă de Pancho Minov, președintele Grupului, a efectuat o vizită oficială de răspuns în România.
Din delegația nord-macedoneană au făcut parte Meral Yzeiri, Sasko Kostov, Dragan Danev, membri ai Grupului, și E.S. Gabriel Atanasov, ambasadorul Republicii Macedonia de Nord la București. Din partea Camerei Deputaților a participat deputatul Mariana Venera-Popescu, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Macedonia de Nord.
Vizita a constituit un demers important de consolidare a cooperării între cele două state, colaborarea în plan parlamentar având potențialul de a genera rezultate pozitive pentru România și Republica Macedonia de Nord.
În cadrul convorbirilor, senatorul Ioan-Cristian Chirteș, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Macedonia de Nord, a reliefat importanța consolidării relației bilaterale, arătând că România rămâne un susținător ferm și activ al aspirațiilor europene și euro-atlantice ale Republicii Macedonia de Nord. Totodată, a exprimat aprecieri pentru motivația acestui stat de a se angaja ireversibil în obiectivul aderării la Uniunea Europeană și la Alianța Nord-Atlantică, prin obținerea de rezultate credibile și palpabile înregistrate în cadrul proceselor de reformă instituțională.
Partea română a evidențiat atitudinea favorabilă
Programul vizitei a cuprins, de asemenea, întrevederi cu senatorul Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, și alți membri ai comisiei, cu deputatul Carmen-Ileana Mihălcescu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, cu Nechita-Adrian Oros, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, și secretarii de stat George Scarlat și Emil Florian Dumitru, precum și o vizită în teritoriu, unde au avut loc convorbiri cu senatorul Emanoil Savin și Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Go to top