Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintei Senatului, Anca Dana Dragu, cu președintele Parlamentului European, David Sassoli

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, s-a întâlnit astăzi la Bruxelles cu Președintele Parlamentului European, David Sassoli.
Subiectele aflate pe agenda discuțiilor celor doi demnitari au vizat Mecanismul de Redresare și Reziliență, problematica statului de drept în Uniunea Europeană precum și  mecanismul Uniunii Europene de reciprocitate în materie de vize.
Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a susținut faptul că unul dintre principalele obiective ale României rămâne ridicarea MCV și a apreciat că trebuie luată în considerare  înlocuirea acestuia cu mecanismul generalizat privind statul de drept, care ar pune toate statele membre pe picior de egalitate.
Președinta Senatului a susținut că România își concentrează  măsurile preventive din zona statului de drept, măsuri bazate pe cooperare și dialog între statele membre și instituțiile UE.
Referitor la mecanismul Uniunii Europene de reciprocitate în materie de vize, președinta Senatului a apreciat progresele înregistrate în sensul asigurării unei reciprocități depline în materie de vize cu Statele Unite.
„Eforturile diplomatice și dialogul continuu sunt importante. Este nevoie de o decizie politică la nivelul UE pentru ridicarea vizelor în beneficiul  tuturor cetățenilor europeni.”
Din delegația română prezentă la întrevedere au făcut parte vicepreședinta Senatului, dna. Alina Gorghiu, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, dl. Angel Tâlvăr și chestorul Senatului, dl. Laszlo Attila.


***Foto:Parlamentul EuropeanGo to top