Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Vizita de lucru în Republica Moldova a delegației Senatului României, condusă de președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, Iuliana-Laura Scântei

În perioada 10-11 februarie a.c., o delegație a Senatului României, condusă de președintele comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, Iuliana-Laura Scântei, a efectuat o vizită de lucru la Chișinău, Republica Moldova. 
Din delegație au făcut parte senatorii: Robert-Marius Cazanciuc, vicepreședinte al Senatului și membru al Comisiei, Laura-Mihaela Fulgeanu-Moagher, Elena-Simona Spătaru,Claudia-Mihaela Banu, Ionel-Dănuț Cristescu, Cătălin-Daniel Fenechiu, Sorin-Cristian Mateescu, Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaş, Cosmin-Marian Poteraş, Ion-Cristinel Rujan și Marius-Gheorghe Toanchină, membri ai Comisiei. 
Vizita s-a realizat ca urmare a invitației transmise de deputata Olesea Stamate, președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități din cadrul Parlamentului Republicii Moldova. 
Programul organizat în marja vizitei a inclus întrevederi și convorbiri oficiale cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, o ședință comună a celor două comisii prezidată de Olesea Stamate și Iuliana-Laura Scântei și o întrevedere bilaterală cu Sergiu Litvinenco, ministrul justiției. 
La discuțiile cu reprezentanții oficiali ai Republicii Moldova, președintele comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României a salutat dinamica excelentă a dialogului și cooperării bilaterale la toate nivelurile. De asemenea, și-a exprimat convingerea că o cooperare solidă și orientată către rezultate, pe linia celor două legislative, trebuie să dețină un rol semnificativ în arhitectura relațiilor politico-diplomatice între București și Chișinău, în condițiile existenței unei relații speciale bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, precum și pe Parteneriatul strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova
Membrii delegației Senatului României au reiterat hotărârea că vor acorda întreaga susținere proceselor de transformare, de modernizare și de implementare a reformelor din Republica Moldova, împărtășind expertiza legislativă, în special în ceea ce privește reforma justiției și combaterea corupției. 
Demnitarii români au evidențiat faptul că vizita în România a delegației Parlamentului Republicii Moldova, condusă de președintele Igor Grosu (1 septembrie 2021) a reprezentat un succes notabil și a contribuit decisiv la o redinamizare a cooperării bilaterale pe linie parlamentară, inclusiv prin organizarea ulterioară de vizite de substanță ale comisiilor de specialitate.



Go to top