Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Audierea candidaților propuși pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate

Marți, 22 martie a.c., Comisiile reunite pentru politică externă și pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Senat și Camera Deputaților au audiat candidații propuși de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate.
Ședința de audieri a fost condusă de senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din Senat, respectiv de deputata Rozália Ibolya Biró, președintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.
Persoanele audiate au fost: Nicușor Daniel Tănase, desemnat pentru Statul Qatar; Florin Marius Tacu, desemnat pentru Sultanatul Oman; Octavian Bogdan Bădica, desemnat pentru Emiratele Arabe Unite; Ion Naval, desemnat pentru Republica Turkmenistan.
Comisiile de specialitate din Parlament au acordat aviz favorabil pentru cei patru ambasadori propuși, în unanimitate pentru Nicușor Daniel Tănase, Florin Marius Tacu și Ion Naval, respectiv cu majoritate de voturi în cazul lui Octavian Bogdan Bădica.
Audierile s-au desfășurat cu prezență fizică, la sediul Senatului.
 
 
 
 Go to top