Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Andrei Hangan la Reuniunea Comisiei economice, comerciale și financiare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Senatorul Andrei Hangan, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a participat la cea de-a 57-a reuniune a Comisiei economice, comerciale și financiare a Adunării, ale cărei lucrări s-au desfășurat în format online, în data de 22 septembrie a.c.
La reuniune au mai participat delegațiile parlamentelor din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Macedonia de Nord, Republica Moldova, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina, precum și secretarul general adjunct al Secretariatului Internațional Permanent al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), ambasadorul Traian Chebeleu.
În deschiderea lucrărilor, președintele comisiei, Petar Kanev, șeful delegației Bulgariei, și Asaf Hajiyev, secretarul general al APCEMN, au evidențiat importanța continuității activităților comisiei, în contextul crizei epidemiologice, prin organizarea reuniunilor în format online.
Comisia a adoptat proiectele de raport și de recomandare privind Cooperarea în domeniul industriei farmaceutice, în regiunea Mării Negre. Documentele subliniază rolul vital al industriei farmaceutice pentru sănătatea și calitatea vieții populației și arată că pandemia de COVID-19 a demonstrat că este nevoie de o nouă abordare la nivel internațional, pentru a asigura o industrie puternică și competitivă, cu lanțuri de aprovizionare funcționale, precum și de coordonarea eforturilor comune și asigurarea pregătirii, pentru o reacție rapidă la nivel regional. Cele două documente urmează a fi prezentate, spre adoptare, Sesiunii plenare a Adunării Generale, programată în perioada 23-25 noiembrie a.c., în organizarea președinției române a APCEMN.
 
De asemenea, reprezentantul OCEMN, ambasadorul Traian Chebeleu, a informat membrii comisiei cu privire la principalele activităţi ale Organizației, din ultima perioadă, desfășurate sub Președinția-în-exercițiu a Georgiei la OCEMN.
Membrii comisiei au ales-o pe Maria-Alexandra Kefala, membră a delegației Greciei, în funcția de vicepreședintă a comisiei, pentru un mandat de doi ani.
La încheierea lucrărilor, participanții au stabilit că tema viitorului raport al comisiei va fi Provocări în sectorul agricol în contextul pandemiei de COVID-19, în statele membre CEMN.      


Go to top