Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Forumul Managementului Cancerului Pulmonar

Sub egida Comisiei pentru Sănătate Publică, marți, 11 februarie a.c. a avut loc la Senatul României, sala Avram Iancu, Forumul Managementului Cancerului Pulmonar.
Evenimentul a fost organizat de către Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, în parteneriat cu Sănătatea Press Group.
Proiectul în premieră a vizat crearea unei platforme de discuții între toți factorii implicați în problematica acestei boli grave, în România: profesioniști din domeniul medical, asociații de pacienți de profil, autorități, reprezentanți ai industriei medicale, societatea civilă și mass-media.
 Evenimentul și-a propus identificarea unor soluții menite să contribuie la îmbunătățirea managementului cancerului pulmonar în România, în relație cu prevenția, diagnosticarea, tratamentul și controlul afecțiunii, în condițiile provocărilor determinate de diagnosticarea bolii, de regulă, în stadii avansate și accesul întârziat la investigații de specialitate și tratament, o mare parte din cazurile de cancer pulmonar, în țara noastră ( peste 75%), fiind diagnosticate în stadii avansate, atunci când opțiunile terapeutice devin limitate.

Go to top