Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comisia românilor de pretutindeni 12 aprilie 2017

Domnul senator Viorel Badea, președintele Comisiei românilor de pretutindeni, a solicitat ministrului afacerilor interne impunerea controalelor simplificate la punctele de trecere a frontierei, în perioada sărbătorilor Pascale.
Urmare a intrării în vigoare, începând cu data de 7 aprilie a.c., a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de către Parlamentul European şi Consiliul Europei, se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în special în punctele de frontieră rutiere.
În acest context și având în vedere faptul că în perioada sărbătorilor Pascale românii care trăiesc și muncesc în afara granițelor țării își vor petrece vacanța în România, pentru a se evita formarea de cozi, creșterea timpului de așteptare și, implicit, aglomerarea excesivă a punctelor de trecere a frontierei, este necesară impunerea controalelor simplificate, conform Alin.(11) din Regulamentul (UE) 2017/458 al Parlamentului European și al Consiliului.
Această procedură de simplificare a controalelor a fost implementată și la frontiera dintre Croația și Slovenia.

 


Go to top