Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Angel Tîlvăr, cu Daniela Grigore Gîtman, secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe

Comisia pentru afaceri europene a Senatului condusă de preşedintele Angel Tîlvăr a organizat miercuri, 20 aprilie a.c., o reuniune de lucru cu secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul Afacerilor Externe, Daniela Grigore Gîtman.
Întâlnirea a fost organizată în baza Legii nr. 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene.
Discuțiile au vizat subiecte de actualitate, precum situația din Ucraina și gestionarea de către autoritățile române a crizei refugiaților, sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova în contextul geopolitic actual, precum și extinderea UE în Balcanii de Vest. De asemenea, subiecte de interes au fost și cele referitoare la stadiul aderării României la spațiul Schengen, tranziție digitală și neutralitatea climatică.
Întrevederea a avut drept scop armonizarea pozițiilor parlamentare cu pozițiile guvernamentale iar, în final, a fost agreată ideea unor întâlniri periodice între reprezentanții ministerului și senatorii Comisiei pentru afaceri europene pentru a susține reciproc acțiuni viitoare și de poziționare atât pe proiectele de acte legislative ale instituţiilor Uniunii Europene cât și în politicile generale europene.
 
 Go to top