Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului a subsecretarului de stat pentru Vecinătatea Europeană și Americi în cadrul Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord

Președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, a primit-o la data de 11 mai a.c., pe doamna Wendy Morton, subsecretar de stat pentru Vecinătatea Europeană și Americi în cadrul Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.
 
Doamna președintă Dragu a subliniat importanța deosebită, pentru România, a alianței cu Regatului Unit și a Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, care contribuie la dezvoltarea cooperării bilaterale, în plan politic, economic și social, după părăsirea de către acest stat a Uniunii Europene.
De asemenea, domnia sa a evidențiat importanța intensificării dialogului inter-parlamentar, care poate aduce beneficii semnificative relațiilor româno-britanice în ansamblu.
Președinta Senatului a arătat că România continuă să acorde o atenție deosebită implementării Acordului de retragere, pe componenta drepturilor cetățenilor, având în vedere comunitatea românească numeroasă din Regat, garantarea și protejarea drepturilor acesteia reprezentând o prioritate pentru autoritățile de la București. În acest context, domnia sa a subliniat importanța aplicării conforme de către Marea Britanie a principiului non-discriminării între și pentru cetățenii UE, inclusiv în ceea ce privește problematica tratamentului diferențiat privind taxele pentru vizele de muncă.
Doamna Dragu a vorbit despre programul de guvernare al actualei coaliții, respectiv despre reformele instituționale și legislative privind modernizarea instituțiilor statului și dezvoltarea sectorială în domeniul infrastructurii,  digitalizării, energiei verzi și regenerabile.
Totodată, în timpul discuțiilor, părțile au abordat subiectul cooperării bilaterale în privința combaterii traficului de persoane și a sclaviei moderne, atât în plan instituțional cât și prin intermediul ONG-urilor cu competențe în domeniu.
“Traficul de persoane și violența împotriva femeilor sunt subiecte extrem de grave. Tocmai de aceea combaterea acestor flageluri se află pe agenda mea politică încă de la începutul mandatului. Cele mai bune soluții pentru aceste probleme pot fi identificate atât de specialiștii în domeniu ai fiecărei țări, dar în special, în urma cooperării dintre state, în urma schimbului de experiență. Pledez pentru o intensificare a cooperării cu partea britanică, în spiritul bunelor practici, pe aceste subiecte”, a afirmat președinta Senatului.
 Go to top