Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a E.S. dna Jiang Yu, ambasadorul R.P. Chineză în România – miercuri, 8 mai 2019

Președintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a primit-o miercuri, 8 mai 2019, pe E.S. dna Jiang Yu, noul ambasador al Republicii Populare Chineze în România, în vizită de prezentare. Președintele Senatului i-a adresat dnei ambasador felicitări pentru numirea în funcție și i-a urat succes în exercitarea mandatului, asigurând-o de întregul sprijin al autorităților române în activitatea sa pentru consolidarea relațiilor româno-chineze.
Dl Călin Popescu-Tăriceanu a evocat vizita recentă, în România, în aprilie 2019, a delegației Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez condusă de dl Zhang Qingli, vicepreședinte al Conferinței, subliniind importanța acesteia pentru aprofundarea și diversificarea legăturilor politice și economice dintre România și China, inclusiv în contextul aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și 15 ani de Parteneriat Amplu de Prietenie și Cooperare.
Președintele Senatului a subliniat dorința și capacitatea părții române de a spori volumul schimburilor comerciale bilaterale, cu precădere la exportul produselor agro-alimentare, R. P. Chineză fiind unul dintre cei mai importanți  parteneri comerciali ai României din zona asiatică. Înaltul demnitar român a menționat totodată întreaga disponibilitate de a atrage implicarea părții chineze în proiecte de infrastructură de anvergură, inclusiv în parteneriat public-privat, arătând că acestea  contribuie suplimentar la evoluția relațiilor dintre România și R. P. Chineză.
 
 
 

Go to top