Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

MIERCURI, 13 IANUARIE 2016

Programul de activităţi din vacanţa parlamentară al Comisiei pentru cultură şi media a Senatului a continuat, miercuri, 13 ianuarie 2016, cu o întâlnire cu membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului.
 
În debutul şedinţei, dl. preşedinte Georgică Severin a declarat că întâlnirea a fost organizată în urma repetatelor solicitări venite din partea CNA, dar şi din dorinţa membrilor Comisiei de a se informa asupra funcţionării instituţiei. În acest context, a fost subliniat faptul că activitatea CNA va spori în importanţă, dar şi ca răspundere în acest an, an electoral. Preşedintele Comisiei i-a invitat pe fiecare dintre membrii CNA prezenţi la întâlnire să-şi expună opiniile legate de aceste teme.    
 
În intervenţiile lor, membrii CNA au exprimat, în general, opinia că situaţia conflictuală, prezentă mult timp în instituţie, a fost diminuată considerabil în urma deciziei preşedintelui Laura Georgescu de a-şi delega, temporar, atribuţiile către vicepreşedintele CNA. O altă temă, abordată în majoritatea intervenţiilor, a fost cea a necesităţii unor modificări legislative, atât în privinţa Legii audiovizualului nr. 504/2002, cât şi a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, în special în ceea ce priveşte protecţia minorilor, a sancţionării violenţei prezentate pe micul ecran, dar şi în privinţa acordării şi gestionării frecvenţelor. Un solicitare distinctă de sprijin parlamentar a fost făcută în ceea ce priveşte urgentarea ocupării unor posturi vacante din aparatul instituţiei, CNA confruntându-se, în momentul de faţă, cu un deficit de personal ce impietează asupra bunei funcţionări a instituţiei.
 
Membrii Comisiei pentru cultură şi media a Senatului au opinat că nu este momentul, tocmai în acest an electoral, al operării unor modificări majore ale legislaţiei audiovizualului, dar au promis membrilor CNA sprijinul pentru unele intervenţii legislative punctuale.
Go to top