Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea doamnei senator Roberta-Alma Anastase la reuniunea online a Comisiei juridice și politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, 7 aprilie 2021

Doamna senator Roberta-Alma Anastase, membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a participat astăzi, 7 aprilie, la cea de-a 57-a reuniune a Comisiei juridice și politice a Adunării, care s-a desfășurat în format online.
Reuniunea a fost prezidată de către domnul Mikhail Emelianov, șeful delegației Federației Ruse la APCEMN şi președinte al Comisiei. La reuniune au mai participat delegațiile parlamentelor din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina.
Membrii Comisiei au dezbătut și adoptat proiectele de raport și de recomandare referitoare la „Rolul parlamentelor în combaterea traficului de persoane – aspecte juridice și politice”. Cele două documente vor fi dezbătute şi propuse spre adoptare viitoarei Adunări Generale a APCEMN ce va avea loc în luna iunie a.c. Tot în cadrul reuniunii au fost aprobate o serie de modificări ale Regulamentului APCEMN ce vizează structura organizatorică a Adunării și funcționarea Secretariatului internațional.
La propunerea doamnei senator Roberta-Alma Anastase, plenul Comisiei a stabilit ca temă a viitorului său raport „Promovarea digitalizării și inovării ca mijloc de perfecționare a procesului legislativ și în scopul creșterii transparenței activității parlamentare și a implicării cetățenilor”, doamna senator Anastase fiind desemnată raportor al proiectului de raport.
În cadrul alocuţiunii sale, doamna senator Anastase a evidențiat rolul esențial al inovării și digitalizării în creșterea eficienței și transparenței activității parlamentelor și a interacțiunii lor cu cetățenii, precum și importanța realizării, la nivelul APCEMN, a unui schimb de informații, bune practici parlamentare și lecții învățate în contextul eforturilor de adaptare la transformarea digitală a societăților, accelerată de criza pandemică.
 
 
 



Go to top