Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comisia pentru sănătate din Senat și Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, întâlnire cu directorul Regional pentru Europa al OMS, dr. Hans Kluge

Scopul întrevederii, solicitată de dr. Kluge, a fost ca, în urma dezbaterilor, să poată fi conturată o viziune coerentă asupra rezilienței sistemelor de sănătate, la nivel european.
Rolul pe care Biroul Regional pentru Europa al OMS îl poate avea în combaterea pandemiei a constituit, de asemenea, temă principală a dezbaterilor parlamentare.
„Suntem direct interesați să analizăm toate aspectele fenomenului pandemic, în vederea găsirii celei mai bune modalități de susținere a întregului corp medical, care a depus și care depune, și în continuare, eforturi deosebite pentru salvarea vieții a câtor mai mulți pacienți afectați de COVID-19”, a afirmat președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel.
„Trebuie avut în vedere că suntem în plin val trei al pandemiei și că, în momentul de față, nu suntem în măsură să întrevedem sfârșitul acestuia. E cu atât mai important ca implicarea noastră în managementul acestei pandemii să fie concentrată pe conlucrare, în vederea găsirii unor soluții cât mai puțin dureroase”, a mai declarat președintele Comisiei pentru sănătate din Senat.
Vizita Directorului regional al OMS în România, dr. Hans Kluge a avut loc la invitația Administrației Prezidențiale, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății în Anul Internațional al lucrătorilor în domeniile sănătății și îngrijirilor medicale, prilej cu care a fost decorat de Președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit”, în grad de Comandor.
 
 


Go to top