Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, a E.S. Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean l-a primit, luni, 21 februarie a.c. pe E.S. Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România, aflat în vizită de prezentare.
Senatorul Corlățean l-a felicitat pe ambasadorul Republicii Moldova și i-a urat succes în îndeplinirea mandatului în România.
Cei doi oficiali au confirmat angajamentele celor două țări pentru o cooperare cât mai strânsă, în baza relației speciale fundamentate pe comunitatea de limbă, cultură, istorie și de identitate națională.
În cadrul dialogului, senatorul Titus Corlățean a evidențiat nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale România - Republica Moldova, atât pe linie parlamentară, cât și guvernamentală, exemplificând prin ședința comună a celor două guverne, de la Chișinău, din 11 februarie 2022, când au fost semnate mai multe acorduri de colaborare.
În contextul unui schimb de păreri privind evoluțiile regionale din Bazinul Mării Negre, inclusiv referitor la evoluțiile de securitate extrem de preocupante în regiune, senatorul Titus Corlățean a evidențiat sprijinul deplin pe care România îl acordă Republicii Moldova pentru avansarea agendei europene și de reforme, cu accent asupra bunei guvernări, în interesul cetățenilor.
La încheierea primirii, senatorul Corlățean a precizat că adresează în numele Comisiei pentru politică externă a Senatului României o invitație Doinei Gherman, omologul său din Parlamentul de la Chișinău, precum și membrilor Comisiei pe care o conduce, pentru a efectua o vizită de lucru în România în primăvara acestui an.Go to top