Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK
Senatul României asigură cetăţenilor şi organizaţiilor non-guvernamentale posibilitatea de a asista la şedinţele de plen, la cerere şi în limita locurilor disponibile, cu respectarea regulilor de acces şi de comportament pe timpul şedinţelor, care vor fi comunicate de funcţionarii publici parlamentari din cadrul Biroului de relaţii cu publicul şi informare publică directă.Şedinţele Senatului sunt publice, în afara cazurilor în care, la cererea preşedintelui, a unui grup parlamentar sau a cel puţin 20 de senatori se hotărăşte, cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, ca acestea să fie secrete.
La şedinţele publice ale Senatului pot asista diplomaţi, reprezentanţi ai presei, radioului şi televiziunii, precum şi alţi invitaţi, pe baza acreditării sau a invitaţiei semnate de Secretarul General al Senatului, în condiţiile stabilite de către Biroul Permanent.
Cetăţenii pot asista la lucrările Senatului pe baza unor permise de acces distribuite la cerere, în ordinea solicitării celor interesaţi şi în limita locurilor disponibile în spaţiul destinat publicului. Cererea va fi adresată Secretarului General. În timpul desfăşurării şedinţelor, personalul de specialitate din cadrul Biroului Relaţii Publice va asigura suportul informaţional asupra proiectelor aflate în dezbatere, în măsura în care apar întrebări din partea respectivilor cetăţeni.
Persoanele care asistă la şedinţă trebuie să păstreze liniştea şi să se abţină de la orice manifestare de aprobare sau dezaprobare, în caz contrar putând fi evacuate din sală.
Pentru mai multe detalii privind procedura de acces în Senatul României şi la şedinţele de plen vă rugăm să contactaţi personalul specializat la numărul de telefon:021 414 2728
Go to top