Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Cristi Berea: ”Directorul Europol confirmă că România nu este pe ruta migranților spre Europa”

Directorul Europol, Catherine de Bolle, confirmă că România nu este pe ruta migranților. Această este o nouă dovadă că motivele celor care se opun aderării complete a României la spațiul Schengen sunt de altă natură, afirmă senatorul USR Cristi Berea.

Senatorul USR, Cristi Berea, participă în aceste zile la a 14-a întâlnire a comisiilor pentru controlul Europol, la Gent, în Belgia. În cadrul acestui eveniment a întrebat-o pe Catherine de Bolle, director Europol, care sunt principalele rute pe care le utilizează migranții pentru a pătrunde în Europa și dacă România este pe aceste trasee. 

„Am întrebat-o pe doamna Catherine de Bolle, directorul Europol, care sunt principalele rute pe care le utilizează migranții pentru a pătrunde în Europa. Bănuiam răspunsul, dar întrebarea a fost mai mult adresată pentru parlamentarii din Austria. Așa cum mă așteptăm, a spus că există mai multe rute, printre care cea din Balcani, din Mediterana de Est și cea din sudul Europei. Avem încă o confirmare a faptului ca România nu este pe ruta migranților și motivele celor care se opun aderării complete a României la spațiul Schengen sunt de altă natură”, a declarat senatorul Cristi Berea. 

România îndeplinește toate cerințele pentru intra în Spațiul Schengen cu drepturi depline. Președintele Klaus Iohannis, Guvernul României și premierul Marcel Ciolacu au obligația să continue negocierile pentru intrarea completă a României în Schengen. Vom continua să pierdem miliarde de euro dacă nu se deschid și frontierele terestre pentru țara noastră.



Go to top